Conopida pane, invelita in cascaval

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 5857 vizualizari

 

E vremea roadelor bogate și pe mesele noastre sunt mai ales mâncăruri de legume. 
O mâncare de sezon, ușoară, gustoasă și consistentă, grație feliilor de cașcaval care învelesc conopida pane.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă medie
  • 8 felii de cașcaval Delaco
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină albă
  • unt pentru uns tava
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane, invelita in cascaval:

Conopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la fiert în apă clocotită în care a fost dizolvată sare. După 10 minute, când conopida s-a mai înmuiat (dar nu de tot), se strecoară și se lasă puțin să se răcorească.

Între timp, se taie în două, pe lungime, fiecare felie de cașcaval. Ouăle se bat bine cu puțină sare și piper și se adaugă treptat făina albă, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Rezultă o compoziție de consistența smântânii.

Buchețelele de conopidă se dau prin compoziția cu ouă și se prăjesc, pe toate fețele, la foc potrivit, într-o tigaie cu ulei suficient. Când sunt frumos rumenite, se iau cu paleta, se învelesc în feliile de cașcaval pregătite dinainte și se pun într-o tavă, unsă cu puțin unt.

Se dă tava cu buchețelele de conopidă la cuptor, până ce se topește cașcavalul.

Se servesc calde, cu roșii.

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeți prea mult conopida, ca să rămână întreagă, pentru a fi făcută pane.

2

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe în compoziția cu ouă, pentru pane.

3

Folosiți puțină sare, pentru că buchețelele sunt puțin sărate de la fiert, iar cașcavalul este, de asemenea, suficient de sărat.

4

Adaosul feliilor de cașcaval face conopida pane mai consistentă și mai gustoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane, invelita in cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu cu vinete