Conopida saseasca la cuptor

de trifadalia in Mancaruri de legume, 18 Sep 2018 | 3034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de conopida
  • 200 gr pastrama de pui sau kaiser
  • 100 gr de cascaval ( eu am folosit telemea de vaca)
  • 100 gr de smantana
  • 100 gr ceapa
  • 1 ardei ( optional)
  • 2 oua
  • 30 ml de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr de sare
  • 2 gr de piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida saseasca la cuptor:

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.

   Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

   Pastrama de pui ( kaiser-ul) se taie julien, apoi se pune la calit peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu piper, iar cand este gata, se scoate separat.

   Intr-un vas termorezistent se pun buchetelele de conopida, pe deasupra pastrama cu ceapa si totul se imbraca cu smanatana amestecata cu ouale.

  Deasupra preparatului se rade cascavalul, apoi se introduce vasul in cuptorul incins la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida saseasca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Legume cu telemea la cuptor