Consommé de pui cu ciuperci Portobello

de gabrielaiancu in Supe, 22 Dec 2011 | 5856 vizualizari

 

O supa clasica frantuzeasca foarte usor de facut si plina de arome (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 2 portii) :
  • 500 g aripi de pui cu tot cu piele
  • 2-4 cani apa
  • 3 radacini de telina mici, taiate in bucati
  • 2 morcovi marime medie, taiati in bucati
  • 1 bucata praz, taiata in bucati1 ceapa mica, taiata pe jumatate
  • 1 bouquet garni (cimbru, foaie dafin, patrunjel, rozmarin, tarhon)
  • 2 linguri taitei din grau organic
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2-3 ciuperci Portobello
  • 1 lingura unt sarat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Consommé de pui cu ciuperci Portobello:

Mod de preparare:

1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta.

2. Intre timp, taiati ciupercile in felii subtiri si sotatile intr-o lingura de unt sarat pentru 2-3 minutes. Scoatetile din tigatie si dati-le deoparte.

3. Cand carnea si legumele s-au fiert (in jur de 30 minute), scoateti-le din supa folosind o paleta. Strecurati apoi supa folosind o sita foarte fina, pentru a elimina orice alt rest de legume ramas si pentru a obtine o supa cat mai clara. Transferati supa intr-o cratita mai mica si dati-o din nou la foc medium. Adaugati taiteii si lasati supa sa fiarba pana cand taieteii sunt moi, aprox. 5 minute.

4. Condimentati consommé-ul dupa gust cu sare si piper. Serviti consommé-ul cu ciupercile sotate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Consommé de pui cu ciuperci Portobello" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

gabrielaiancu 1

29.12.2011, 09:15

E foarte delicioasa aceasta supa frantuzeasca, incercati-o neaparat!

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:08

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:43

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii