Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman

de Bunica in Curcan, 6 Ian 2014 | 2987 vizualizari

 

Asa cum v-am spus pulpa a fost foarte mare si am ales sa fac doua feluri.

 

INGREDIENTE

  • un copan de curcan
  • o bucata carnat de casa
  • 3 catei de sturoi
  • 1 lingurita Baza Mirodenia
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri suc de rosii150 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cartofi mari
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman:

Cateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie.

Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune cate o jumatate catel de usturoi si in altele bucati de carnat.Cat se poate alternativ.

Se ia vasul roman de ceramica care a stat 20 de minute umplut cu apa.

Copanul se pune in vasul in care a fost pus uleiul,se condimenteaza cu Mirodenia ,adauga vinul,foaia de dafin si sucul de rosii.

Se acopera vasul si se da la cuptorul incins la 160 grade.

Dupa o jumatate de ora se ia capacul vasului si de pun cartofii (curatati,spalati si taiati in 6)pentru inca o jumatate de ora.

Se serveste alaturi de garnitura si salata dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

06.01.2014, 19:37

Ce gustos

diaconta 1

07.01.2014, 09:50

ce mancare buna

mihaelar63 1

11.01.2014, 09:23

Vai Buni !!!! Curcanul asta e criminal

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de curcan la cuptor