Copanele cu mazare si cartofi

de DIANA B in Pui, 31 Ian 2012 | 5253 vizualizari

 

Ni se recomanda in aceste vremuri geroase sa consumam multe legume , asa c-am hotarat sa pun in aplicare acest sfat si sa fac niste copanele cu multe legume , unele de la DGRD , altele proaspete (mai putine) .

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele
  • 400-600 g mazare
  • 6 cartofiori
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar
  • 3 morcovi
  • 2 lg pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt amidon de porumb
  • concentrat de legume
  • boia dulce(iute , cui ii place)
  • piper
  • 2 foite de dafin
  • cimbru (optional)
  • busuioc (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu mazare si cartofi:

Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume .

Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si  gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei , continunad calirea , doar cateva minute . Am adaugat si mazarea , iar dupa alte 10 minute am adaugat si cartofiorii , taiati cubulete mici ; am potrivit de sare , piper si-am adaugat si plantele dezhidratate , boiaua dulce si frunzulitele de dafin . Deoarece majoritatea legumelor au fost congelate , n-a mai prea fost necesara adaugarea de apa . Am adaugat si copanelele , sa-si imprumute gusturile . Am lasat inca 20 de minute la foc mic , cand am desfacut 2 lg de pasta de tomate cu un pic de apa calduta , impreuna cu o lingurita de amidon de porumb si-am adaugat mancarutei . Am mai dat totul in cateva clocote si-am oprit focul .

Am servit cu paine proaspata si crocanta , alaturi de niste gogonele otetit-murate , si/sau cu ardei iute de la otet , tot de la DGRD .

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu carne de pui ca la mama acasa