Copanele dulci-picante

de Lavinia in Pui, 5 Apr 2014 | 24728 vizualizari

 

Super delicioase ;)

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui
  • piper macinat
  • sare
  • condimente pentru pui
  • 1 lingurita rasa de boia iute
  • ulei pentru prajit
  • Sos:
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingurita rasa de boia iute
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele dulci-picante:

Am spalat si curatat bine copanelele de pui apoi le-am lasat la zvantat.

Le-am asezonat cu sare,piper macinat ,boia iute si sare si le-am lasat la odihnit o jumatate de ora.

Intr-o tigaie am pus la incins ulei cam de doua degete.

Am prajit copanelele la foc mic spre mediu pana s-au patruns bine si s-au rumenit frumos.

Le-am scos intr-un vas si le-am lasat deoparte pana am pregatit sosul.

Am topit untul iar usturoiul l-am taiat marunt.

Am calit usturoiul in unt aprox 1 minut apoi am adaugat pasta de rosii,boiaua ,mierea si un praf de sare.

Am lasat sa fiarba pe foc mic amestecand continuu pana am obtinut un sos legat .

Am pus copanelele peste sos si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute pe fiecare parte pana au fost bine acoperite de sos.

Se servesc alaturi de o garnitura la alegere.:)

TIPS-URI

1

Puteti reduce/mari cantitatea de boia in functie de cat de picant va place sa mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele dulci-picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lavinia 1

07.04.2014, 11:52

Multumesc

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:30

vreau si eu vreo cateva la pachet

Lavinia 1

13.04.2014, 14:50

cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor