Copanele in fulgi de porumb la cuptor

de Rocsi in Pui, 6 Mar 2022 | 5994 vizualizari

 

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot fi pregatite acasa cu usurinta, dar pentru a fi mai sanatoase, varianta la cuptor este grozava. Condimentate pe placul nostru, crocante, gustoase, pot si savurate simple, cu sos de iaurt, ketchup sau o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • 12 copanele
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 1 lingura sos barbeque
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • usturoi pudra (sau 1 catel mare de usturoi)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 2 oua
  • faina alba
  • 200 gr fulgi de porumb
  • ulei de masline pentru stropit pulpele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in fulgi de porumb la cuptor:

Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe foc si cand clocoteste, dati drumul copanelelor. Le fierbeti la foc potrivit 10 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, cat sa fie caldute. Intr-un bol amestecati mustarul, sosul barbeque, sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc, usturoi pudra si lingura de ulei. Copanele caldute le puneti in acest amestec si le invartiti usor, sa se acopere peste tot. Le lasati 30 de minute la odihnit. Intr-un bol bateti ouale spuma cu putina sare si piper.

Fulgii de porumb ii maruntiti usor in mana. Pe o farfurie puneti faina alba. Treceti copanelele prin faina, le scuturati de exces. Apoi le dati prin ou batut si fulgi de porumb. Le asezati pe o tava, eu nu nu am pus hartie de copt, pentru a testa tavile, dar voi puteti pune. Procedati asa pana am terminati toate copanelele. Le stropiti cu 2 linguri de ulei de masline.

Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 35 de minute. Dupa acest timp, le intoarceti si le mai lasati inca 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le savurati!

Sunt o mare, mare bunatate! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in fulgi de porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant