Cordon bleu din carne de porc marinată

de ionix in Porc, 7 Apr 2010 | 8534 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit dinspre Falticeni, mai exact de la verisoara mea Roxy :p

 

INGREDIENTE

 
  • Circa 750 g muschi de porc
  • 100 g cascaval afumat
  • 100 g bacon
  • Doua oua
  • Pesmet
  • Faina
  • 3 linguri cu Sos de soia
  • ½ lingurita busuioc
  • Pudra de chilli
  • Sare
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu din carne de porc marinată:

 

Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul.

Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare.

Apoi, asezam carnea intr-un bol si peste turnam sosul de soia.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider timp de cel putin 12 ore.

A doua zi pregatim totul. Batem ouale cu putina sare.

Pe un platou asezam faina intr-un colt si-n celalalt colt punem pesmetul.

Cascavalul si baconul le taiem fasii pe lung.

Se iau bucatile de carne, una cate una, si pe marginea fiecarei bucati asezam fasii de cascaval si de bacon.

Rulam bine bucata de carne, astfel incat sa nu iasa vreo bucata de cascaval, si o prindem cu o scobitoare.

Rulourile de carne se dau prin faina, ou si apoi prin pesmet. Se dau bine prin toate cele 3 ingrediente si pe laterale, asta pentru a nu iesi cascavalul cand se topeste.

Se pregateste o tigaie mai inalta in care se pune mult ulei la incins.

In uleiul foarte incins, punem rulourile de carne si lasam la foc mediu.

Cand incep a se rumeni scoatem scobitorile, pentru a se putea praji bine pe toate partile.

Rulourile le scoatem pe servetele.

Se servesc alaturi de legumele primaverii.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din carne de porc marinată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

07.04.2010, 16:24

ce bine arat felicitari super nota 10

ionix 1

07.04.2010, 16:26

uyyy... multumesc fetelor... pusikmea, sotul tau seamana cu al meu

Dana Cristea - pusikmea 1

07.04.2010, 17:31

sa sti k am remarcat asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere