Cordon bleu din piept de pui

de Panacris in Pui, 22 Aug 2020 | 4073 vizualizari

 

Un fel principal savurat de Zmeișori încă din fragedă pruncie :D ;) Cordon bleu-ul l-am descoperit undeva în 1991 în Germania. Mi s-a părut genial și am devenit fan. Îl gătesc mai mereu, dar zilele trecute mi-am dat seama că lipsește din portofoliul retete.panacris.
Așa că am remediat problema și v-am adus acest preparat, nu tocmai sănătos, dar e tare gustos și sățios! ;)

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 2 bucăți mari,
  • Șuncă feliată cca. 8 bucăți,
  • Cașaval feliat cca. 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină alba cca. 200 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Muștar clasic 2 linguri,
  • Ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu din piept de pui:

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.

Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.

Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa cu scobitori, dar apoi să atenționați meseni de prezența scobitorilor :D.

Se pregătește terenul pentru a îmbrăca în crusta aurie pachețelul de pui, umplut cu șuncă și cașcaval.

Se pune făina și pesmetul în recipient încăpătoare, separate.

Ouăle se bat energic cu muștarul într-un al treilea recipient până ce se omogenizează.

Într-o tigaie mai înaltă se pune la încins uleiul, cam de trei degete bune să fie uleiul în tigaie! ;)

Bucățile de pui umplute, se tăvălesc prin făină, amestecul de ou și muștar, al final prin pesmet și se pun la gătit în baia de ulei încinsă , cca. 180 grade. Pachețelele se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe o hârtie absorbantă sau sfatul meu, într-o strecurătoare, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cordon bleu se servesc fierbinți cu garnitura și salata, în funcție de gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

27.08.2020, 18:12

bun, bun!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:20

Ne place si noua foarte mult! Este tare gustos!

Panacris 1

04.09.2020, 10:05

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu