CORNULEȚE DE POST

de Panacris in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 6381 vizualizari

 

O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei, cu ingredeinte ce sigur se găsesc în cămara voastră. Bune, fragede și de post;) Și cred că sigur sunt pe placul lui Mos Crăciun. Atunci, mai facem o porție și pentru Mos Crăciun ;)

 

INGREDIENTE

  • Bors de putină 1 cană, ( dacă nu aveți borș la îndemână, se poate înlocui cu apă și 2 linguri de oțet într-o cană).
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Sare iodată 2 g,
  • Ulei 2 căni,
  • margarină cca. 50 g,
  • Făină cât cuprinde, cca. 500 g.
  • Pentru umplutură:
  • Dulceață/ nuci/rahat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORNULEȚE DE POST:

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și ușor de modelat. După ce se obține un aluat ideal, modelabil, se porționează în cca.6 bucăți. Acestea se întind, pe un blat înfăinat, se porționează. La baza triunghirilor se adaugă, dulceață, rahat sau nucă ;) apoi se rulează și se așează pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se dau la copt cca.15 minute la 180 grade. După ce s-au rumenit, se trec fierbinți, prin zahăr pudră ;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE DE POST" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 09:53

tare bune!-bd

martzisor 1

21.12.2015, 13:56

buna,am incercat reteta si nu mi-a iesit in imagini arati ca pui unt sau margarina iar in reteta scrie doar ulei mi-a iesit un aluat care nu poate fi lucrat in nici un fel pare prea uleios iar faina am pus deja cca 800 g si tot nu se vede nici o schimbare ma poti ajuta cu vreo sugestie?

Panacris 1

21.12.2015, 20:05

Bună Mărtzișor Da, am pus o bucată de margarină, rectific acum rețeta. De aceea pun și poze intermediare Aluatul e întradevăr lipicios, un pic mei greu de rulat, eu am scris făină cât cuprinde, cca. 500 g, dar poate fi mai multă, acum depinde ce fel de căni ai folosit, sper că nu de ceai căni mai mari de cafea, de cca. 200 ml. Șu pune făină, cât cuprinde, până obții un fel de aluat de genul langoșilor/scovregilor ( nu găsesc în profilul tău în ce zonă locuiești ) Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte moldovenesti