Cornuleţe cu rahat

de ionix in Dulciuri, 3 Ian 2011 | 12387 vizualizari

 

Anamaria îţi mulţumesc frumos pentru reţetă... au fost foarte bune... eu am modificat-o puţin... mi-au ieşit nişte cornuleţe super...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g untură
  • circa 500 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • două linguri cu zahăr
  • două plicuri cu zahăr vanilat
  • 200 g iaurt mai gras (sau smântână)
  • Pentru umplutură şi decor:
  • circa 500 g rahat
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe cu rahat:

de aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html

Preparare aluat:

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând cu iaurtul.

Făina se amestecă cu sarea şi praful de copt iar apoi se încoporează cu restul compoziţiei. Se pune suficient de multă făină cât să nu fie un aluat lipicios. Nu se frământă foarte mult, până când iese un aluat omogen şi uşor de modelat.

Din aluat se întind cercuri pe o planşetă curată, se decupează forme gen triunghiuri cu bază  arc de cerc. Pe baza arcului de cerc se pune o bucată de rahat iar apoi se rulează spre vârf.

Se aşează pe o tavă cu hârtie de copt şi se coc la foc mic până se rumenesc puţin pe margini, în cuptorul preîncins.

Cât sunt călduţe se dau prin zahăr pudră.

Vasul în care sunt se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la un loc răcăros şi uscat, nu în frigider.

Se servesc după cel puţin 24 de ore.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Rahatul se taie feliuţe şi se pudrează cu zahăr pentru a nu se lipi feliile între ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:09

bune

ionix 1

04.01.2011, 11:02

vă mulţumesc frumos... pup

Alexandra Elena 1

07.11.2014, 13:13

Acum le-am facut, sunt bune

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ochiuri dulci