Cornulete cu rahat

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Sep 2016 | 7127 vizualizari

 

Reteta aceasta de cornulete am citit-o la Buni (care se inspirase de la Cleme). Una asemanatoare am gasit si in caietul vechi si de demult al soacrei mele. Cornuletele au iesit foarte fragede. Sunt gustoase si se mananca foarte repede!
Cantitatile le-am respectat intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 700 g făină alba de grau
  • 300 g untură (proaspătă)
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o lingura cu zahar tos
  • un praf de sare
  • 600 g rahat clorat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare.

Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut.

Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina.

Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura.

Framantam aluatul pana la omogenizarea completa (este moale, dar nelipicios).

Acoperim vasul si il pastram intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Il impartim in bucati din care vom intinde cate o foaie nu foarte groasa (vor creste la copt), o taiem in fasii pe lung si pe lat. In patratelele obtinute asezam cate o bucata de rahat feliat, le rulam si le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se coc la 160 de grade pentru 25 de minute aproximativ.

Se pudreaza dupa ce se scot din cuptor. Se servesc reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)