Cornulete cu unt de arahide

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Mar 2015 | 7754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g. unt de arahide
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. vin alb
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 20 g. drojdie proaspata
  • 400 g. faina
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu unt de arahide:

Ia o lingura zahar si freaca drojdia cu ea.
Mixeaza zaharul cu untul de arahide.

Adauga vinul,vanilia ,drojdia si jumatate din cantitatea de  faina.

Intreaga compozitie o pui intr-un vas de framantat.

Framanta bine adaugand si cealalta jumatate de faina.

Lasa aluatul 15 minute sa se odihneasca.

Intre timp taie rahatul in fasii .

Intinde foaie din aluat de jumatate centimetru grosime si tai-o patratele.

Pune cate o bucata de rahat si ruleaza .

Tapeteaza otava aragazului cu hartie de copt.

Pune cornuletele in tava.

Da tava la cuptorul incins la 160 grade pana cand cornuletele se auresc usor pe margini.

Scoate tava din cuptor si pudreaza cornuletele cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Unt de arahide Homemade