Cornulete de post

de Poliana in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 10859 vizualizari

 

Azi mancam de post...cornulete, dar sunt atat de bune, ca nu ar zice nimeni ca sunt de post, pe cuvant.

 

INGREDIENTE

  • Cornulete
  • 180 gr margarina/unt de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml lapte de soia/cocos
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pudra de portocale
  • Umplutura
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cu varf gem de prune
  • 150-200 gr rahat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Punem faina, praful de sare, pudra de portocale si apoi turnam laptele cu drojdia. framantam un aluat elastic, omogen care sa nu fie lipicios. Dupa caz se mai poate adauga faina sau lapte de soia.

Lasam aluatul sa stea jumatate de ora la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat. Pentru umplutura e foarte simplu. Rahatul il taiem bastonase mici si subtiri, sau cubulete. Nuca macinata o amestecam cu gemul de prune pana cand obtinem o compozitie omogena.

Impartim aluatul in 6 parti egale. Fiecare bucata o intindem sub forma unui cerc, pe care il taiem in 8 triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi, apoi incepem sa rulam pornind dinspre baza inspre varf. Asezam cornuletele in tava, lasand putin spatiu intre ele. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Cand este incins introducem tava cu cornuletele la cuptor si le coacem pentru aproximativ jumatate de ora. Le scoatem din cuptor, le mai lasam cateva minute in tava apoi le tavalim prin zahar pudra din abundenta. 

Le pastram intr-un vas inchis ermetic timp de cateva zile (cat rezista).

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose de post cu must, in si ciocolata neagra