Cornulete fragede cu dulceata

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Ian 2016 | 4200 vizualizari

 

se topesc in gura :)

 

INGREDIENTE

  • 500-550 g faina alba proaspat cernuta
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 150 g zahar farin
  • 1 lingura smantana groasa
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 oua de casa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 100 g zahar pudra pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.

Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale folosite.

Framantam aluatul, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam la rece cel putin 30 minute.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Asezam in tava folie de teflon sau hartie de copt.

Impartim aluatul in 10 parti aproximativ egale.

Pe masa de lucru infainata intindem cate o parte de aluat cu facaletul, impartim apoi fiecare cerc in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi asezam dulceata de cirese amare, rulam strans si asezam cornuletele obtinute in tava lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste in timpul prepararii la cuptor.

Coacem cornuletele timp de 15 minute, pana devin usor aurii.

Punem intr-o punga zaharul pudra si scoatem cornuletele fierbinti din tava direct in punga, astfel incat zaharul se va lipi usor de cornulete.

Le scoatem din punga pe platou, le lasam la racit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:18

foarte bune!

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:36

super bune!

Rocsi 1

01.02.2016, 21:08

Ahhh, prea bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi cu nucă şi ciocolată