Cornulete fragede cu lamaie si migdale

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 6745 vizualizari

 

O reteta pur si simplu grozava!!! Se topesc de placere in gura :))))) pot sa va garantez! :P :)))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 50gr. migdale macinate
  • 160 gr zahar pudra
  • 1 lingura de smantana( grasime min 20%)
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
  • amidon 3 linguri( sau faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu lamaie si migdale:

Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cornulete.( vezi foto)

Deja stiti metoda mea, untul rece direct din frigider il dau pe razatoarea mare. Adaugam galbenusurile, smantana, zaharul pudra, vanilia, migdalele macinate in blender, lamaia zeama si coaja si apoi faina si praful de copt. Framantam aluatul cat sa-l omogenizam, apoi il montam intr-o bila pe care o infainam cu putina faina si o dam la rece 15 minute.

Cu mainile trecute prin amidon, modelam cornuletele, le asezam pe foaia de copt si le coacem. N-am sa va pot da un timp exact pentru ca depinde foarte mult de cuptor cat si de marimea cornuletelor. Eu am  scos dupa 14 minute un cornulet( e drept mai gros), sa-l verific, asa ca puteti scoate unul dupa 12 minute sau si mai bine cand incepe sa miroasa  a cornulete in bucatarie. Nu le lasati foarte mult ca sa nu devina uscate, tocmai de aceea eu le fac putin mai grosute.

Le-am lasat la racit si le-am pudrat cu zahar.

Aveti grija ca dispar rapid de pe platou! :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu lamaie si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

06.11.2015, 10:38

diaconta 1

13.12.2015, 20:14

Sigur am sa le fac,ca prea mult imi plac.Mi-am luat si faina de migdale

Bya Ralu 1

08.06.2018, 11:25

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun