Cornuri aperitiv

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2018 | 3577 vizualizari

 

In ideea de a mai schimba pachetelul pt scoala sau serviciu, am pregatit aceste cornuri pe care le-am umplut cu carnati, cas si ketchup, iesind un fel de pizza corn! :d

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250-300 ml lapte
  • 1 buc carnat usor picant
  • 80 g cas de vaca (se poate si cascaval)
  • 4-5 lg ketchup de casa
  • Verdeturi pt pizza (optional)
  • 1 ou pt uns
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri aperitiv:

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze. 

Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele caldut cate putin pana se incorporeaza toata faina si se poate framanta aluatul cu mana.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata, se mai adauga lapte sau faina dupa caz, se framanta aluatul pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se taie carnatul in cubulete mici, la fel si casul.

Aluatul se imparte in doua. Fiecare parte se intinde in forma rotunda cu grosimea de cca 0,5 mm apoi se imparte in 8 triunghiuri. Se ung cu ketchup, se presara verdeturi (optional), se pun bucatile de carnati si cas apoi se ruleaza strans dinspre baza spre varf. Se indoaie putin apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Se pot servi atat calde cat si reci alaturi de un iaurt.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Umplutura se poate schimba in functie de gusturi.

2

Casul se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Omleta Cu Masline si Cascaval