Cornuri branzoase

de La Ancuta in Piine, 19 Feb 2011 | 10381 vizualizari

 

by Laura Laurentiu. Merita incercate, sunt minunate.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 g unt topit
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Umplutura:

  • 100 g barnza de vaci
  • 100 g telemea
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns
  • 1 ou pentru finisat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri branzoase:

Amestecam drojdia cu zaharul si 50 ml lapte si lasam 10-15 minute sa creasca.

Separat frecam bine galbenusurile cu sare si adaugam restul de lapte caldut.

Punem faina intr-un castron si adaugam maiaua, galbenusurile si untul topit (dar nu fierbinte). Framantam un aluat elestic, care se desface de pe mana. Daca este prea lipicios putem sa mai adaugam putina faina iar daca nu este destul de elastic mai adaugam putin lapte.

Acoperim si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

Amestecam bine branza, telemeaua si untul, pana devin pasta.

Rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 cm.

Ungem foaia cu toata umplutura. Rulam apoi dinspre partea cea mai ingusta.

Acoperim si lasam sa stea 20 de minute.

Intindem din nou aluatul in foaie dreptunghiulara si rulam dinspre partea ingusta. Lasam sa mai stea inca 20 de minute.

Ungem bine planul de lucru cu ulei apoi intindem pentru ultima data aluatul si taiem triunghiuri.

Rulam fiecare triunghi de la baza la varf si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa mai stea 15-20 de minute, timp in care incingem cuptorul la 180 de grade.

Ungem cornurile cu ou batut si dam la cuptor 10 minute la 180 de grade iar apoi reducem focul la 170 de grade si mai lasam 10-15 minute, pana se rumenesc.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (asta daca puteti) :).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri branzoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

gugugh 1

22.02.2011, 12:53

acum le fac si eu, abia astept sa le pap

gugugh 1

22.02.2011, 14:20

sunt gata , o minunatie de gust

La Ancuta 1

22.02.2011, 15:20

Gugugh ma bucur ca iti plac. Ai fost foarte rapida

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle si cornuri simple