Cornuri Bratislava

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 4327 vizualizari

 

le-a venit in sfarsit randul,ca prea am salivat la fiecare postare de-a voastra.... ;)

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 250 gr. nuca macinata
  • 50 gr. stafide
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1/2 lingura pudra din coaja de portocala confiata
  • 150 gr. zahar tos
  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • Aluat:
  • 600 gr. faina alba proaspat cernuta
  • a pachet de unt
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pachetel de drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • In plus:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina.

Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece.

Pentru umplutura amestecam apa cu laptele intr-o craticioara la foc mic, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste complet,dam craticioara deoparte de pe foc, punem esenta de rom, pudra de portocala confiata iar la final nuca macinata. Lasam sa se raceasca complet.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in mingiute aprox. egale, fiecare mingiuta cantarind intre de 30-40 grame.

Pe masa infainata de lucru intindem cu sucitoarea cate o mingiuta, astfel incat sa-i dam forma ovala.

Punem cate o lingura de umplutura, o intindem la baza aluatului, rulam cornurile, le dam forma de "U", le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram zahar colorat si introducem tava in cuptorul preincalzit.

Coacem cornurile la 175 grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt bune calde dar parca-mi plac mai mult a doua zi, langa un pahar cu lapte rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Croissante cu ciocolata