Cornuri cu ciocolata

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Iun 2014 | 6535 vizualizari

 

Delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • doua galbenusuri si doua oua intregi
  • drojdie cat o nuca
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • un pic de sare
  • ciocolata sau rahat
  • nuca de cocos
  • sirop din zahar sau miere de albine( pt uns )
Portii: 33
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi.

Impartim aluatul in doua parti egale. In prima parte vom pune cacaoa si vom framanta foarte bine, a doua parte va ramane alba. Lasam aluaturile la crescut pana cand isi dubleaza volumul

Ne apucam de treaba. Fiecare aluat va fi impartit in patru parti. Vom avea patru bucati albe si patru bucati maro. Intindem o bucata din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucata si din aluatul maro tot in forma de cerc. Le suprapunem si dam cu sucitorul peste ele pt. a le lipi cat mai bine. Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, deci ne vor iesi 8 cornuri.

Am pus pe fiecare triunghi cate o bucatica de ciocolata si le-am rulat din interior spre exterior. Se pot umple si cu rahat daca va place. Le-am asezat intr-o tava de copt, le-am lasat un pic sa cresca, am uns cu galbenus fiecare corn in parte si le-am dat la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade, pentru 20 minute.

Cand sunt gata se scot se ung cu miere de albine sau sirop de zahar si se presara nuca de cocos .

Pofta buna !!!

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa faceti aluatul mai molicel ca sa iasa cornurile pufoase

2

Eu am dublat cantitatile de mai sus  asa ca pozele sunt de la portie dubla ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lucy2002 1

19.06.2014, 21:21

Rocsi

Gicuta 1

12.06.2015, 08:30

Ce faine sunt!

lucy2002 1

13.06.2015, 17:49

Multumesc Gicuta !
...sunt si foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore