Cornuri cu ciocolata

de Irina in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 8553 vizualizari

 

Tot vazand pufoseniile voastre, uite ca m-ati starnit si pe mine, asa ca am pus mana sa-mi fac. Nu stiu de ce am asteptat atata vreme, caci sunt atat de usor de facut: framanti un aluat si pregatesti o umplutura. Si miroase asa de bine in casa a copt!
M-am inspirat din reteta Diei, pentru ca ale ei cornuri mi-au defilat obraznic prin fata ochilor acum vreo doua zile. Eu am adaugat lapte in loc de apa, in rest reteta e aceeasi.
Mi-am promis ca voi face mai des, mai ales ca-s numai bune de pus la pachet copiilor, sau pentru o masa de seara mai usoara, cu o cana de lapte alaturi. Va poftesc si pe voi sa le incercati, dar cu masura, caci ne pufosim precum ele, cornurile! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri cu unt
  • 300 ml lapte
  • ciocolata Nutella pentru umplutura
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul si laptele. Am mixat in continuare, pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de vasul robotului. 

Am lasat aluatul sa creasca. Dupa ce a dospit bine, l-am rupt in doua bucati, din care am intins cate o foaie, pe care am taiat-o apoi in opt. Daca vreti cornuri mai mari, taiati aluatul in sase, de exemplu, sau in mai multe bucati daca vreti sa faceti cornuri mai mici. 

Am uns fiecare triunghi format cu crema de ciocolata, lasand marginile libere, dupa care am rulat aluatul incepand cu partea mai lata, spre varf.

Am asezat cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu galbenus de ou. 

Am pregatit cornuri si cu crema de branza dulce, cu stafide, exact la fel, doar ca peste galbenusul cu care le-am uns am presarat si zahar brun. 

Dupa ce le-am mai lasat putin la odihnit, am pus cornurile la cuptor, care deja era incins la 200 grade, pret de 30 minute. 

Nu va mai povestesc ce miros imbietor ne-a invaluit casa cand au inceput sa se coaca. 

Le-am lasat la racit, dar nu au rezistat prea mult...

TIPS-URI

1

 cornurile sunt  bune cu orice umplutura va e pe plac: puteti sa le umpleti cu branza, cu gem, sau de ce nu cu cascaval?

2

daca vreti niste cornuri mari, taiati foaia de aluat in patru sau in sase; daca vreti niste cornuri mici, dragalase, puteti sa o taiati in mai multe bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Corn cu Nutella (Finetti)