Cornuri cu mac

de RuxyRux in Piine, 22 Ian 2013 | 25960 vizualizari

 

Sigur va aduceti aminte batoanele cu mac de dinainte de '89...eu le iubeam pur si simplu...din pacate nu mai sunt...sau de fapt daca se mai gasesc nu stiu ...se fac dupa retete noi ce nu mai au nimic in comun cu cele de odinioara......de multa vreme am tot incercat acasa retete care sa fie asemanatoare...dar am fost mereu pe aproape...acum am reusit...sunt exact la fel de bune si au un gust ca cel pe care mi-l aduc aminte...asa ca va invit sa le probati daca va fac cu ochiul.... promit ca ies delicioase! Eu le-am preparat sub forma de corn dar desigur alegerea va apartine...:)

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de faina( model de cana = cea obisnuita de lapte plina aproape pana in margine) plus o mana doua de faina
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 gr unt( 1/2 pachet)
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 10 linguri de zahar pudra potrivit de pline( eu am pus zahar brun la masina de cafea si l-am rasnit)
  • 50 gr drojdie proaspata( un cub mare sau 2 mici) + 1 lingura de zahar brun
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte pentru uns
  • 1 lingura de zahar( brun)
  • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mac:

Din pacate mi s-a stricat cantarul si a trebuit sa masor faina cu cana( cea de lapte cum am precizat).

Laptele si apa le-am amestecat intr-un ibric si le-am incalzit usor( nu fierbinte). Am luat din total 5 linguri, plus o lingura de zahar si am lichefiat drojdia intr-un bol. Am lasat-o putin la loc cald.

In lichidul ramas am topit untul la foc mic( nu cumva sa infierbantati compozitia, daca ati facut-o lasati sa se raceasca pana devine usor calduta).

Faina am cernut-o prin sita direct in ligheanul de framantat( va rog sa o faceti si voi). Sarea am pus-o pe margine, apoi si zaharul deasupra, am turnat  si compozitia lichida de apa, unt si lapte si am framantat aluatul pana nu s-a mai lipit de mana.... pentru acest lucru am mai adaugat o mana doua de faina. Presaram putina faina peste aluat si apoi crestam adanc cu un cutit in forma de cruce.

Acoperim vasul si-l lasam la loc caldut( de regula asez lighenusul langa flacara aragazului).

Dupa aproape o ora, aluatul isi dubleaza volumul, il pliem de cateva ori spre mijloc. Cu mainile infainate il impartim in doua bucati.

Pe o suprafata infainata intindem prima bucata sub forma de cerc cat ne permite. Cu o rotita de pizza sau cu un cutit decupam in forma de cruce. Eu am facut cornurile mari voi daca doriti le puteti face mai micute iar pentru asta mai taiati in opt si nu in 4....

Rulam incepand din margine cornurile. Le curbam usor din mijloc sau le lasam drepte cum ne inspira. Le putem da forma de batoane daca dorim  in acest punct.

Punem cornurile in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament. Le vom mai lasa la crescut aproximativ 30 de minute. Ne ocupam si de bucata a doua de aluat. Formam si restul de cornuri. Ungem cornurile asa ca intr-o mangaiere nu apasat ...ungem bine peste tot, cu laptele caldut amestecat cu lingura de zahar si cu galbenusurile de ou si apoi presaram din belsug macul( care mie imi place muuult... cat mai mult.) Intre timp am incins cuptorul la 200 de grade si le-am copt pentru 20 de minute.

Sunt irezistibile...sincer! Mai ales la micul dejun...:)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici cu mac