Cornuri cu nuca sau gem

de ankyy in Mancaruri de post, 29 Oct 2013 | 4940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - pt aprox. 50 buc.
  • 1 cana de apa calda
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri zahar brun
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 150 g miere
  • 3 lg praf de roscove

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca sau gem:

 Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute)

Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata.

Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa.

Se framanta cel putin 15-20 de minute.

Apoi se acopera cu un prosop curat vasul in care am framantat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aprox. o ora.

Se pregateste o planseta de lucru (se infaineaza daca este nevoie).

Se ia coca si se imparte in bucati de marimea unui mar.

Se ia apoi fiecare bucata pe planseta de lucru si se intinde cu sucitorul, in forma rotunda. Se taie (la fel ca in imagine) in 12 bucati.

Se aseaza cate o lingurita din umplutura spre capatul din exteriorul cercului de coca.

Se ruleaza din exterior spre interior.

Se pun cornurile in tava pe hartia de copt si se lasa 15 minute la crescut.

Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu (eu l-am folosit la 165 de grade).

Se coc 15-20 de minute, pana sunt rumenite frumos, apoi se scot si se lasa putin la racit, pana pregatim siropul de zahar.

Pentru sirop, punem intr-o cratita la foc mic 200 g zahar cu 150 ml apa si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi il luam deoparte.

Cand s-au racit putin cornurile, le dam prin sirop (doar partea de sus) si apoi prin nuca de cocos.

Daca intre timp siropul se mai ingroasa, il mai punem putin pe foc ca sa se subtieze.

Cornurile se consuma reci si se pot pastra cateva zile intr-un bol acoperit cu capac sau folie.

Sunt delicioase, se fac usor, cu ingrediente la indemana tuturor si sunt vegane (de post).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca sau gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem