Cornuri de Bratislava

de Angelina_Elena in Dulciuri, 25 Iun 2014 | 4765 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la multe bucatarase, am poftit si intr-un final m-am hotarat sa le prestez...reteta am avut-o salvata de la Gaby, multumesc! :-* Sunt cele mai bune cornuri ever! :X Am de gand sa le incerc si cu alte umpluturi!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 praf de sare

Umplutura 1:

  • 100 gmac
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml lapte

Umplutura 2:

  • 75 g nuca macinata
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa

In plus:

  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute.

Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea.

Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.

In functie de puterea de absorbitie a fainii, mai putem adauga, dar doar daca mai este nevoie.

Dam aluatul la rece si ne ocupam de umpluturi.

In doua boluri punem nuca macinata si macul.

Peste nuca adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa, stafidele si esenta de rom.

Peste mac adaugam coaja rasa de lamaie.

Preparam un sirop din 75 ml apa + 75 ml lapte si 150 gr zahar pudra . Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il impartim in mod egal, fierbinte, in ambele boluri (NU punem de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si mai adaugam daca e cazul). Omogenizam.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 gr, apoi modelam bilute.

Luam fiecare biluta, o aplatizam si ii dai o forma ovala.

Punem cate o lingurita de umplutura, intindem frumos, rulam si ii dam forma de potcoava.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.

Cu ajutorul unei pensule le ungem cu galbenus de ou si lasi sa se usuce iar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.

Dam tava la cuptorul preincalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos.

Le servim calde sau reci (sunt dementiale oricum), langa cafea sau un pahar de lapte.

 

Spor la treaba si pofta mare!

TIPS-URI

1

Se pot face cu diverse umpluturi (dulceata, ciocolata, rahat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

laura_n 1

29.06.2014, 14:06

bravooo, Elena! arata grozav si stiu cat de bune sunt!

Angelina_Elena 1

29.06.2014, 16:11

Multumesc Laura!

anca_rm 1

02.07.2014, 14:21

perfect de acord cu tine , cele mai bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )