Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2010 | 13266 vizualizari

 

by Laura Laurentiu, cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g unt sau margarina rece
  • 1 ou
  • 175 ml iart
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar (80 g zahar pentru varianta dulce)
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 150 g cas
  • 60 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • Pt uns:
  • 1 ou batut
  • cascaval ras
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece:

Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute.

Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos.

Se adauga oul, iaurtul si drojdia iar la final sarea. Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de maini.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore.

Umplutura:

Se zdrobeste casul cu furculita (sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu ouale si se adauga sarea si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cu o grosime de 5-7 mm. Se taie triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune o lingurita de branza si se ruleaza de la baza spre varf..

Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se coc in cuptorul preancalzit, 25 de minute, pana se rumenesc deasupra.

Sunt foarte bune si pufoase si se pot manca atat calde cat si reci.

Data viitoare voi incerca si varianta dulce, umplute cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

04.11.2010, 15:09

Cred ca ceva, ceva tot se mai gaseste si pentru tine Elena

Bucataras Medi 1

07.11.2010, 16:44

ca bune trebuie sa fie.............

La Ancuta 1

07.11.2010, 23:23

Foarte bune au fost Medi

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu branza si ceapa