Cornuri fragede cu rahat si dulceata

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 2755 vizualizari

 

Buna seara bucatarasi, cum este weekend si maine e prima zi de primavara eu o intampin cu ceva dulce si fraged. O primavara frumoasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura rasatura portocala sau lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • rahat si dulceata cat dorim .
  • zahar pudra pt decor
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede cu rahat si dulceata:

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia.

Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele ramas, daca va rezulta un aluat mai tare mai adaugati lapte dar eu m-am incadrat in 300 ml lapte.

Framantam bine coca  timp de 30 minute, intre timp adaugand ulei pt a iesi un aluat lucios si fraged. Lasam la dospit coca timp de  cat dorim !! :))

Eu am framantat aluatul de 2 ori!! 

Odata crescut rupem bucatele din el si cu sucitorul intindem foi nu prea subtiri si cu cutitul sau cu cuterul formam triunghiuri unde asezam la capatul acesteaia rahat sau dulceata si rulam spre interior.

Le asezam in tava invelita cu hartie de copt, le ungem cu ou si le bagam la cuptor preincalzit pana ce acestea s-au rumenit .

Odata rumenite le scoatem din tava le pudram si le papam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu rahat si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

01.03.2015, 00:51

Bune pentru cafeluta

dantes 1

01.03.2015, 09:06

Tare bune!

Rocsi 1

01.03.2015, 20:40

Pentru mine cu dulceata sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu gem de cirese