Cornuri pentru mic dejun

de cocineraviajera in Piine, 10 Oct 2011 | 4440 vizualizari

 

O minunatie de cornuri de care te poti bucura cateva zile fara probleme.
Sunt excelente cu unt, gem, dulceata, nutella, crema de branza, etc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 200 ml apa,
  • 15 gr drojdie,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita zahar.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru mic dejun:

Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua.

Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea.

Se lasa la crescut pana isi mareste volumul.

Se imparte aluatul in bucati.

Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se ruleaza pe lungime.

Rulourile se aplatizeaza si se intind apoi pana obtinem fasii foarte subtiri.

Se ruleaza si se da forma de corn.

Se aseaza in tava si se lasa la crescut cca. 20 de minute.

Se ung cu ou batut cu 2-3 linguri de lapte caldut si se coc la foc mediu pana sunt

rumenite.

Sunt niste cornuri grozav de bune, cu coaja crocanta si miezul pufos. Asa cum erau

de cumparat la brutariile de altadata.

S-aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

brunetica 1

17.10.2011, 14:09

delicioase cornurile tale, o sa incerc si eu reteta

cocineraviajera 1

19.10.2011, 23:44

Chiar te rog sa le incerci Brunetico, si sa-mi spui te rog cum ti-au iesit. Spor la facut si la mancat!

ccrisstiana 1

16.01.2012, 21:28

o reteta numai buna de adaugat la favorite=p~

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu susan si busuioc la Multicooker