Cornuri pentru micul dejun

de nadia in Dulciuri, 15 Mar 2010 | 8391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g faina de grau
  • - 300 ml apa calduta ( putin mai calduta decat temp. camerei)
  • - 4 linguri cu ulei
  • - 1 lingurita de sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 25 g drojdie proaspata
  • - 1 ou pentru uns
  • - sare mare,
  • -susan,
  • -mac pentru presarat pe deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru micul dejun:

Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta ordine) si se framanta bine formand o coca ce se lasa la dospit cca. 1 ora ( coca trebuie sa-si dubleze volumul)

Se imparte coca in 10 - 12 parti. se unge masa cu ulei si se intinde subtire fiecare gramajoara si se ruleaza formand un bastonas ce se pune in tava cu hartie de copt si se da forma de corn.

Se unge cu ou batut se presara cu sare, seminte de susan,mac si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200ºC .Se tin la cuptor 20-25 minute depinde de cuptor ,(pana ce devin rumene)

TIPS-URI

1

Eu am facut 4 bucati umplute cu praf de cacao dulce si le-am lasat sub forma de batoane.Pe deasupra am presarat zahar dupa ce le-am uns cu ou batut. Se serves cu sana sau iaurt, smantana, sau unse cu unt. Daca nu se foloseste ou pentru uns pe deasupra ci putin ulei se pot consuma de post. Voteaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

GigaS 1

22.01.2011, 13:35

Nadia,te rog contacteaza-ma , ti-am trimis un mesaj

babi5 1

25.06.2013, 20:12

vpepuskas7 1

25.06.2013, 20:20

super reteta, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de pere cu fistic