Cornuri pufoase

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Sep 2014 | 2881 vizualizari

 

Merita incercate! Sunt pufoase,aromate si merg de minune la o cafeluta sau prichindeilor la scoala.
Noua ne plac f mult cu mere calite sau cubulete de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 lg pline de miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500-550 g faina
  • 250 g unt
  • ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit.

Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau faina,dupa cum cere aluatul.

Dupa ce aluatul este framantat se acopera cu un prosop umed si se lasa la dospi o ora.

Cuptorul se preincalzeste la 180 C.

Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in 2-3 bucati si se intinde fiecare in cerc. Fiecare cerc se taie in 8 triunghiuri. Aceste triunghiuri se ruleaza pornind de la latura mai lata(de la baza spre varf), formand cornulete.

Cornuletele se pun in tava lasand spatiu intre ele. Se ung cu ou si se coc pana ce au o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Pot fi umplute cu nutela,cuburi de ciocolata, mere calite,rahat, dulceata.

2

Sunt bune si sarate ;in acest caz se inlatura mierea si se mareste cantitatea de sare;se umple cu sunca,cas sau orice altceva doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore