Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 12 Ian 2015 | 8130 vizualizari

 

O reteta pe care o ador,pufoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml de lapte căldut
  • 1 ou
  • 200 g de zahar
  • coaja de la o lămaie
  • 50 gr de ulei
  • 50 gr margarina
  • 25 g de drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • dulceaţă amestecată cu nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca:

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam. Adaugam galbenusul de ou treptat si framantam, galbenusul care in prealabil a fost batut bine si peste care am adaugat un varf de sare. Adaugam margarina impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald. Peste toata aceasta compozitie din lighean adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut.

Se intinde aluatul subtire, se taie fasii, apoi patratele. Se pune umplutura in mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa sa cresca in tava 15 minute, se ung cu ou si se coc. La inceput focul e mai mare (10 min), apoi la foc mai mic pana se rumenesc bine.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

putem folosi ce umplutura dorim.

2

in prealabil am topit margarina si peste aceasta am pus uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert batoane cu miere