Cornuri pufoase cu iaurt

de ReteteAlina in Dulciuri, 20 Apr 2020 | 6872 vizualizari

 

Alaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de iaurt gras la temperatura camerei
  • 100 grame de zahar
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 70 grame unt topit
  • 450-500 grame de faina
  • Drojdie uscata 7 grame sau 21 grame drojdie proaspata
  • 2 lingurite de zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
  • Lapte
  • Dulceata sau Nutella pentru umplut
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu iaurt:

Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute.
Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se amesteca bine cu o furculita, apoi se adauga zaharul, untul topit si rece, coaja rasa de la o lamaie si amestecul de drojdie. Se amesteca totul foarte bine. Se adauga pe rand faina, la inceput amestecam tot cu furculita, cand aluatul incepe sa se ingroasa se pune pe masa si adaugam faina pana cand acesta devine elastic si omogen , il framantam 10 minute si il punem in bol la crescut pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat 2 ore.
Cand a crescut, aluatul se framanta putin si se imparte in 2 parti egale. Eu am obtinut 1 kg de aluat, pe care l-am impartit in 2 parti egale, de 500 grame fiecare. Fiecare parte se imparte in alte 5 parti egale. Din ambele parti am obtinut 10 mingiute de cate 100 grame fiecare.
Fiecare mingiuta de aluat se intinde cu sucitorul, se pune 1 lingurita de Nutella sau dulceata intr-o parte, de jur imprejurul umpluturii se unge cu lapte, apoi cercul se inchide pana la jumatate, restul se taie cu varful unui cutit (vedeti in poze), inchidem, dand forma cornului.
Cornurile se lasa la crescut pentru 20 de minute in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se ung cu galbenus de ou. Eu in galbenusul de ou am pus si o lingurita de lapte.
Punem cornurile la copt la cuptorul preincalzit la 180C daca acesta nu are ventilatie, daca este cu ventilatie la 170C, se coc pentru aproximtiv 20 de minute.

Sunt niste cornuri foarte aromate si moi.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

In loc de iaurt se poate folosi 200 grame de lapte, iar in locul untului 50 ml ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise