Cornuri pufoase cu unt si branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2015 | 11411 vizualizari

 

Azi , pentru ca am avut timp si am ramas acasa ne-am apucat de treaba. Am framantat aluatul , l-am lasat la dospit , l-am umplut si am copt niste cornuri care se topesc in gura. In cele din urma am curatat bucataria care arata ca si cum ar fi fost razboi cu faina, dar cam asta se intampla cand e si Oana cu mine in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 45 grame drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite de sare
  • 4 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • Pt umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita chimen rasnit
  • 100 gr unt
  • Extra: 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu unt si branza:

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare , ulei,smantana amestecul de drojdie cu lapte si incepem sa framantam adaugand apa treptat .

Framantam bine , cam 10 minute , acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti de aer 30 minute.

Pana cand dospeste aluatul ne ocupam de umplutura : Amestecam branza de vaci cu branza telemea atentie sa nu fie prea sarata , puneti jumate si amestecati bine , gustati si apoi decideti daca mai trebuie restul sau nu , chimenul rasnit , oul  si untul moale . Amestecam bine pana obtinem o pasta pe care sa o putem intinde.

Aluatul dospit in luam pe masa infainata si il impartim 8 bucati cam de aceiasi dimensiune . Luam prima bucata si o intindem cu sucitorul pana avem un cerc nu foarte gros , 0,5 cm grosime.  Luam din amestecul de branza doua linguri si intindem pe bucata de aluat . Cu un cutit ascutit bine taiem cercul de aluat in 8 felii ca si cum ar fi o pizza obtinand niste triunghiuri. Rulam cornurile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie .

Batem un oua si cu o pensula ungem cornurile. Deasupra puteti presara susa, chimen , mac sau alte seminte.

Tava o introducem in cuptorul incins la 180 Grade pentru aproximativ 20 -25 minute , sau pana se rumesec frumos.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu altceva

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

28.02.2015, 08:30

Foarte bune!

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:17

Daca doresti ajutor trebuie sa-ti asumi riscuri

Ancutsa 1

23.06.2018, 13:23

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase ( aperitiv)