Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Apr 2014 | 3605 vizualizari

 

De multa vreme ma bate gandul sa incerc reteta asta de cozonac . Am vazut retetele voastre de pe site si aseara am pus mana si am incercat. A iesit perfect..aromat si delicios!!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • putina sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 gr unt moale
  • 1/2 cub de drojdie

Umplutura:

  • 60 gr unt ,
  • 3-4 linguri zahar,
  • putina scortisoara ,
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara:

 Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida)  si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se desprinde de pe peretii vasului (ca 10 minute). Presaram cu putina faina si acoperim vasul cu un prosop. Am luat d ela Mititina ideea geniala de a acoperi vasul cu un prosop umed si am pus la loc cald, ferit de curent.

 Dupa cca 40 minute aluatul a crescut frumos, l-am pus pe masa de lucru presarata cu faina si am intins intr-o foaie dreptunghiulara mai subtire.

 Amestecam untul moale cu cacao, zahar  si scortisoara, am uns foaia si am rulat. Cu cutitul am taiat in doua le lungime sulul si am impletit cu grija. Se face coronita .

Se unge cu putin unt topit cu zahar si scortisoara si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Se lasa pana devine rumen deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

15.04.2014, 21:49

Mmmm ce bun

T I M E A 1

15.04.2014, 22:54

RuxyRux 1

15.04.2014, 23:17

Excelent! Nu l-am probat pana acum...dar ma tot bate gandul! Ti-ai iesit grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Kringle Estonian