Costita de vacuta cu legume

de mihaelar63 in Vita, 11 Iul 2021 | 2042 vizualizari

 

 Am avut o bucata frumoasa de costita cu vreo 3 degete si mai bine de carne . Am preparat din ea o supa limpede cu galuste. Langa carne si legumele fierte in zeama am mai pus  ceapa , ardei , condimente , unt si am obtinut o masa pe cinste . Carnea a fost frageda si suculenta .

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg costita vacuta cu multa carne
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 ardei rosii grasi
  • 3 cepe rosii
  • 150 gr unt
  • 1 maciulie usturoi tanar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1 lingura rasa oregano maruntit
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 manuta de patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu legume:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea .
  3. Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa .
  4. Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia de dafin , o ceapa si boabele de piper  timp de o ora . Sarati .
  5. Adaugati morcovi , patrunjelul radacina , cartofii si usturoiul .
  6. Fierbeti la foc domol pana cand sunt patrunse si legumele .
  7. Se scoate carnea din zeama si se transfera intr-o tava .
  8. Pe langa carne se aseaza legumele ce au fiert in supa taiate in sferturi sau in jumatati .
  9. Taiati bucati de ardei gras si rondele de ceapa rosie pe care le distribuiti in tava .
  10. Condimentati cu sare , fulgi de chilli , boia si oregano .
  11. peste carne si legume se pun bucatele de unt moale .
  12. Pe fundul tavii turnati doua polonice de zeama  in care au fiert legumele si carnea [ sase previna prinderea de tava la copt].
  13. se da tava la cuptor la 280 grade [ functia grill ] pentru gratinare .
  14.  Aceasta operatiune eu o fac cu atentie pentru ca gratinarea dorita o pot obtine si in 8 min dar si in 10.
  15. Carnea a fost suculenta , cu crusta crocanta iar oasele s-au scos dintr-o miscare si cu usurinta . Deci am obtinut gatirea perfecta !!!!
  16. La servire presarat deasupra i mult patrunjel verde tocat !!!
  17.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea .

2

Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa .

3

Carnea a fost suculenta , cu crusta crocanta iar oasele s-au scos dintr-o miscare si cu usurinta . Deci am obtinut gatirea perfecta !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu organe de vitel