Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor

de Swanheart in Porc, 25 Noi 2009 | 14358 vizualizari

 

Noi mancam des costita la gratar, sotul obisnuieste sa ma astepte cu masa pusa cand vin de la birou, cu o foame de lup. Costita e printre putinele mancaruri pe care le stie gati, deci avem parte de ea destul de des.

Reteta am pus-o practic pentru cartofi, care sunt foarte buni, nu sunt uleiosi ca cei prajiti, insa sunt crocanti in exterior si pufosi in interior.

 

INGREDIENTE

  • costita de porc dezosata
  • 4-5 cartofi mai mari
  • o lingurita boia
  • 2-3 linguri ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor:

Se condimenteaza costita taiata felii, si se rumeneste pe gratarul incins (eu folosesc tigaie grill).

Cartofii se curata, se taie felii putin mai mari decat cele pentru cartofi prajiti, si firesc, se spala. Intr-un bol, se amesteca uleiul cu boiaua (dupa preferinta, se poate adauga si un praf de usturoi). Se adauga peste cartofi, si cu ajutorul unui capac se scutura bine castronul cu cartofi, pana sunt acoperiti de amestecul cu ulei.

Apoi, pe o tava se pune hartie de copt, si se aseaza cartofii, incercand sa ii distantam unul de celalalt, pentru a se putea patrunde mai bine. Se dau la cuptorul incins, pana devin aurii.

Atentie, daca se pune prea mult ulei, vor fi prea uleiosi, si partea care va fi pe hartie nu se va coace frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:52

arata foarte bine cartofii, mi-ai facut pofta si o sa fac si eu sper sa imi iasa la fel!

Swanheart 1

06.12.2009, 14:27

Razvan, ma bucur ca ti-au placut! Eu pun cartofii la 180-200 grade, si dureaza mai putin pana se fac.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de castraveti murati cu carne de porc