Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 18 Mar 2016 | 2702 vizualizari

 

 Aceasta costita marinata in cidru face parte din proiectul ,,Sa incercam ceva nou '' . Sunt foarte multumita de rezultat si am sa folosesc si cu alta ocazie cidrul la marinare. Merge foarte bine cu carnea de porc .
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita porc
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa rosie

Pentru marinata:1 pahar cidru mere

  • 1 lingurita fulgi usturoi
  • 1/2 lingurita rozmarin verde tocat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingurita Eros Pista -de casa -http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • usturoi verde
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor:

  1. Bucatile de costita se spala si se pun intr-o tava.
  2. Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata.
  3. Cu sosul format masati bine bucatile de carne .
  4. Lasati  costita sa se odihneasca la rece minimum doua ore [sau peste noapte ].
  5. Curatati si spalati cartofii si ceapa rosie .
  6. Cartofii taiati pe lung sau cuburi mari [ cum preferati ] se pun in tava langa carnea  marinata .
  7. Deasupra costitei se aseaza rondele de ceapa rosie .Turnati in tava un pahar cu apa .
  8. Dati tava la cuptor timp de aproximativ doua ore .
  9. Din cand in cand intoarceti carnea de pe o parte pe alta . Completati cu apa daca este nevoie .
  10. Preparatul este gata cand carnea si cartofii sunt patrunsi .Lasati sa se rumeneasca dupa bunul plac .
  11. Pentru aspect presarati deasupra codite de usturoi verde taiate marunt .
  12. Serviti costita picanta  marinata in cidru cu cartofi insotita de muraturile sau salata preferata .
  13. Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca preparatul sa nu fie foarte picant reduceti sau renuntati la fulgii de chilli sau la pasta iute de ardei .

2

Nu este nevoie de ulei daca preparati costita de porc la cuptor . Este suficienta grasimea eliberata la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

21.03.2016, 23:09

Da, Dia a fost

mihaelar63 1

21.03.2016, 23:10

Merisor merita sa gusti , o faci doar foarte usor picanta si gusti doar rar

mihaelar63 1

21.03.2016, 23:11

Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume