Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2015 | 6962 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am participat la provocarea celor de la SunFood Fructe si legume, reteta in care am ales sa folosesc dintre conservele lor, ciupercile.
Am preparat niste cosulete aperitiv tare de efect, gustoase si satioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj Bella(o foaie)
  • 1 bobrcan ciuperci feliate(200 gr)
  • 200 g bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii gogosar murat
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 4 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putin cascaval ras
  • 4 buc. rosii deshidratate
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci:

Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura.

Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile scurse si dupa cateva minute baconul taiat julien.

Lasam vasul pe foc pana se prepara bine baconul, amestecand din cand in cand cu o paleta, apoi rasturnam ingredientele intr-o sita sa se scurga de lichid.

Le lasam sa se raceasca bine.

Mixam bine cele doua oua si le diluam cu laptele apoi adaugam pesmetul si praful de copt.

Peste acest aluat, adaugam ingredientele racite, gogosarul murat taiat mai marunt si amestecam bine totul.

Decupam aluatul de foietaj in patru patrate cu care imbracam peretii formelor in care vom coace cosuletele.

Impartim amestecul de ingrediente in patru si il punem in cosulete.

Coacem cosuletele pentru 30-35 de minute la 180 de grade, iar dupa stingerea focului, adaugam bucati de rosii deshidratate si putin cascaval ras deasupra, si mai lasam cosuletele in cuptor 5 minute pentru a se topi cascavalul.

Se pot umple cosuletele cu diverse legume si preparate din carne, eu m-am rezumat doar la bacon, ciuperci si gogosar, de data aceasta.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Cosuletele se pot umple cu diverse ingrediente si se pot consuma atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu bacon si cascaval