Cosulete de cascaval cu salata de surimi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2014 | 6380 vizualizari

 

Un aperitv deosebit

 

INGREDIENTE

  • Pt cosulete 18 bucati:
  • 200 gr cascaval Dalia
  • Pt salata:
  • 1 cutie porumb dulce (425 ml)
  • 150 gr surimi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ou fiert
  • 1 iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 1 avocado
  • zeama de la o jumate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de cascaval cu salata de surimi:

Cosuletele :

Razuim cascavalul si pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cate o lingura de cascaval razuit. O intindem bine si dam la cuptor incins pana cand se topeste si prinde pe margini o culoare aurie.

Scoatem din cuptor si cat sunt calde rotitele le asezam in forme de briose sau de tarta si lasam la racit . Trebuie aranjate cu degetele astfel incat sa formeze cosulet.

Atentie sa nu va ardeti pentru ca trebuie lucrat cu ele fierbinti, altfel nu se vor forma cosuletele .

Eu pe o tava mare de cuptor am pus 6 gramajoare de cascaval , lasand loc intre ele , ca sa nu se lipeaca .

Pana cand se racesc cosuletele facem salata

Surimii il desfacem (fiecare bastonas este asamblat individual intr-o folie) si il taiem cubulete , de preferinta nu foarte mici dar nici mari .

Porumbul il clatim cu putina apa rece si il punem la stors in strecurator

Ceapa verde o facem si pe ea bucatele mici , la fel si oul fiert si racit . Taiem si avocado. Avocado trebuie stropit din abundenta cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Amestecam totul intr-un bol (surimi, ceapa, porumb, iaurt, ou, avocado ) si asezonam dupa gust cu sare si piper.

Umplem cosuletele cu aceasta salata si avem un aperitiv deosebit atat ca si aspect cat si ca gust .

TIPS-URI

1

cascavalul se poate face si in tigaie

2

se pot umple aceste cosulete cu orice fel de salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de cascaval cu salata de surimi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu mozzarella si cherry