Cotlet de porc in crusta de condimente

de gaby_duceag in Porc, 9 Mar 2011 | 16397 vizualizari

 

O fripturica frageda, suculenta si aromata inspirata dintr-o reteta a la Edith Frincu.
Mi se intampla deseori sa vad retete care-mi fac cu ochiul; pe unele le las pe-o lista de asteptare in timp ce altele pur si simplu ma obsedeaza:))).Asa s-a intamplat cu aceasta reteta postata de Edith zilele trecute...
Merge atat ca fel principal,alaturi de sosuri, legume, orez, piure , cat si ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr cotlet porc
  • 2 lgt seminte de mustar galben si brun(am avut amestecat)
  • 2 lgt piper negru
  • 2 lgt praf de usturoi
  • o lgt sare mare
  • 2 lgt boabe coriandru
  • 1 lgt salvie uscata
  • 1 lgt rozmarin 
  • putin cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de condimente:

Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros.

Am obtinut doua bucati .

Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet.

Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele, dupa preferinte.

Am pus bucatile de carne pe o farfurie, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider. Cred ca a stat..3-4 ore.

Am incins o tigaie antiaderenta, am pus putin ulei si am prajit bucatile pe fiecare parte cate 2-3 minute.(nu invartiti cu furculita, se scurge sucul carnii; eu le-am "manevrat" cu ajutorul a doua linguri, nu am cleste)

Am transferat intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si am bagat la cuptor, la 190 grade, pentru 35 minute.

Nu-l taiati cand il scoateti din cuptor ci dupa 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare