Cotlet de porc in mustar

de AlexJ in Porc, 22 Mar 2011 | 5745 vizualizari

 

Am văzut că vine primăvara și mi-am adus aminte de gustul grătarelor de astă vară...Vai ce dor îmi este ... Aşa că astăzi pregătim grătare de porc. Știu că mai este mult până la 1Mai , dar se apropie și este bine să ne pregătim din timp pentru ieșitul la iarbă verde.

 

INGREDIENTE

  • 8 grătare ( ceafă sau cotlet, nu are importanță)
  • muștar
  • usturoi
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in mustar:

Într-un bol faceți un amestec de muștar, ulei de măsline, cimbru și usturoi tocat, sare, piper. Se pune deoparte.

Se taie carnea în bucăți groase cam cât degetul. Se bat ușor cu ciocanul de șnițele. Amestecul de muștar se întinde cu o pensulă pe toată suprafața cărnii, apoi se pune într-un bol , se acoperă și se lasă aprox. 1oră la frigider.

Dacă mergeți la iarbă verde , puteți pregăti carnea de dimineață , o puneți într-o caserolă in lada frigorifică  și până ajungeți la destinație este gata de prăjit.

Dacă vă hotărâți să o gătiți în casă atunci aveți nevoie de o tigaie-grătar în care ați amestecat puțin unt cu ulei de măsline( vor ieși grătarele mai pufoase şi mai moi).

Scoateți carnea de la frigider și așezați-o la prăjit in tigaia încinsă.

La mine a durat cam 8 min. pe fiecare parte.

 În timp ce se prăjea carnea am pregătit și garnitura :orez şi legume la aburi .

Știu că este greu de făcut acest tip de garnitură la iarbă verde, dar la aer curat aceste grătare sunt delicioase alături de  niște cartofi copți în jar.

Si uite așa am mai rezolvat un prânz delicios ( sau poate o zi la iarbă verde??).

POFTĂ BUNĂ !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (27)

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 22:03

delicios!!!!

mamaieelena 1

24.03.2011, 08:51

grozav

AlexJ 1

14.04.2011, 08:11

multumesc mult....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc cu miere si ghimbir