Cotlet de porc la tavă

de adriana65 in Porc, 10 Mar 2013 | 12141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 7 felii cotlet de porc
  • - 6 căţei de ursturoi
  • - o conservă de roşii cubuleţe în sos tomat -400 g
  • - 1 cană (200 ml ) supă de legume
  • - 1 lingură cimbru uscat
  • - 2 foi de dafin
  • - sare, piper
  • - 3 linguri ulei
  • - pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la tavă:

Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet.

Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă aproximativ 1 minut, timp în care  aroma de usturoi va trece în ulei.

Se scot căţeii de usturoi din tigaie şi în uleiul aromat se pun feliile de cotlet pudrate cu sare, piper şi boia.

Se prăjesc 1 - 2 minute pe ambele părţi. Se scot feliile de cotlet din tigaie şi se pun într-o tavă de cuptor alături de usturoiul prăjit. Peste cotlete se pun supa de legume, roşiile în sos tomat şi mirodeniile.Se scade temperatura cuptorului la 170 grade C . Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră.

Se scoate folia de aluminiu apoi tava se mai introduce în cuptor pentru 15 minute.

Se scoate tava din cuptor şi se presară pătrunjel verde.Cotletele se servesc cu piure de cartofi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

bia_nik 1

28.07.2013, 06:19

super reteta! asta o fac azi, nu stiam cum sa fac cotletul sa nu iasa sec

bia_nik 1

09.08.2013, 15:07

Asa buna a fost ca azi am facut-o din nou

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc aromatizat in sos picant