Country Style Doughnuts

de vanilla in Dulciuri, 10 Noi 2010 | 3887 vizualizari

 

Toama târziu, când oamenii se întorceau de la culesul porumbului bunica facea “ceva de aluat”. Fie scovergi, întorsuri, taşte sau în cele mai multe cazuri “colăcei cu miere de prună şi nucă răzălită”.
Îmi aduc aminte mereu de seriozitatea cu care trata lucrurile simple şi de pasiunea ei pentru bucătărie. Pasiune ce probabil ne-a insuflat-o tuturor. Când eram copil, bunica făcea aluatul într-o covată mare de lemn. Acum chiar daca respect cu sfinţeni reţetele ei, gustul nu este niciodata acelaşi ce a fost odată.
Ştiu că unele reţete se păstrează în mare secret, dar aceasta e atât de minunată încât nu îi pot refuza gloria pe care o merită.

 

INGREDIENTE

1kg de făină

  • 1 pacheţel de drojdie proaspătă
  • 100 ml de lapte
  • 75 de ml de ulei
  • 3 lg de zahăr
  • 1lgţ. de sare
  • Apă călduţă “ca de pită” (aşa spunea buni )
  • Ulei ptr copt
  • Magiun de prună (NU marmeladă)
  • Nucă 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Country Style Doughnuts:

Se face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi apă călduţă până când aluatul capătă consitenţa aluatului de pâine, până când devine pufos. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie şi îl lăsăm la dospit pentru 30-45 de minute, într-un loc călduros.
După ce s-a dospit mai frământăm preţ de 5 minute, iar apoi întindem aluatul pe suprafaţă pudrată cu făină.Decupăm gogoşii şi înainte de ai coace în ulei încins îi mai lăsăm la dospit 5 minute.
La sfârşit îi ungem cu miere de prună şi îi tavălim prin miez de nucă. De adaugat e faptul că eu am “ameţit” nuca în chopper 2 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Country Style Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

19.11.2010, 23:12

Cred ca sunt delicioase,super 5 furcu

JustLoveCookin 1

20.11.2010, 02:14

yummyyyyyy !!!!

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:42

CE BUNATATE

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava rulouri