Couscous cu legume

de sisterskitchen in Mancaruri de post, 26 Sep 2012 | 5835 vizualizari

 

Se spune că o mâncare bogată în carbohidraţi şi bine condimentată te scapă de mahmureală şi te pune pe picioare. Ce vă putem spune este că după acest couscous ne-am suit la loc în vârful patului şi am pus un film, şi, într-adevăr, nu am adormit!
Lăsând gluma la o parte, reţeta asta pică bine oricând, dar mai ales atunci când cauţi ceva hrănitor, lipsit de grăsimi şi uşor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr couscous
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 roşie tăiată cuburi (poate fi şi din conservă)
  • 1/2 linguriţă pastă harissa
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură patrunjel
  • ulei de măsline,
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Couscous cu legume:

1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se combine. Adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi, morcovii şi ardeiul în feliuţe, apoi roşiile. Potriviţi de sare si piper. Adăugaţi apa cat să le acopere şi lăsaţi să fiarbă acoperite, cca 30 de minute.

2.Într-un castron puneţi couscous-ul, cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline. Turnaţi apa fierbinte şi acoperiţi vasul; ar trebui ca apa să fie absorbită în 5-6 minute. Amestecaţi cu o furculiţă- ulei de măsline vă impiedică granulele să se lipească.

3.Faceţi o adâncitură în mijloc şi turnaţi legumele şi tot sosul lor fierbinte. Presăraţi pătrunjel tocat şi serviţi imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post