Covrigei cu sare

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2014 | 3181 vizualizari

 

Reteta cu nr 2 in caietul meu, nu ia-m facut de mult ,si pe masa de Craciun pe linga alte bunatati sunt potriviti.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1/4 l lapte
  • sare
  • 2 oua
  • 200 gr untura
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu sare:

350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara il intindem sub forma de patrat, punem peste aluatul cu untura, impaturim si intindem si repetam operatia de patru ori

Apoi intindem o foaie de 3-4 mm si cu forma de covrigi decupam. Apoi asezam covrigii in tavi tapetate cu hartie de copt, ungem covrigii cu ou batut cu sare si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Cand sunt frumos rumeniti ii scoatem si repetam operatiunea de coacere pana terminam materia prima.

Sunt foarte buni, se prepara usor si ii recomand cu mare drag. Sa va fie de bine si de folos.

TIPS-URI

1

Cine-i doreste mai sarati poate adauga sare mai multa in aluat sau poate presara deasupra.

2

De asemenea se poate pune cascaval ras sau telemea, seminte de mac sau susan. Eu am ales varianta cu sare

3

Sunt foarte buni alaturi de un pahar cu vin sau bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu seminte de in