Covrigi cu chimen

de adry88 in Piine, 5 Oct 2011 | 5686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1,1/2 lingura sare
  • 50 g ulei
  • chimen
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu chimen:

Desfacem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si zaharul. Acoperim si dam deoparte

Cernem faina intr-un bol, adaugam sare si amestecam. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia, uleiul. Framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim cu un prosop curat si lasam 1 ora la dospit

Am impartit coca in bucati egale, am luat o bucata am intins un snur si am impletit.

Le-am asezat in tava tapetata cu hartie, le-am uns cu galbenusul  batut cu 2 linguri de lapte, am presarat chimen deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

05.10.2011, 12:41

buni buni

gaby_gabytza 1

14.10.2011, 10:31

foarte buni

Zambareata 1

21.12.2011, 14:57

vreau si eu covrigi......in sfarsit postez bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)