Covrigi polonezi

de Criss in Dulciuri, 22 Apr 2016 | 6691 vizualizari

 

Azi va ispitesc cu niste covrigi polonezi aromati cu lamaie si vanilie si insiropati cu miere (la noi sunt cunoscuti cu denumirea de covrigi deliciosi). Reteta e una extrem de simpla, mai ales daca aveti o buna prietena numita "masina de paine" :D, care munceste cu drag in locul vostru. Pe net gasiti mai multe variante ale acestei retete, eu m-am ghidat dupa reteta postata de Miha Simiuc.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g faina
  • -80 g zahar
  • -200 ml lapte caldut
  • -100 g unt topit
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -un varf de cutit sare
  • -7 g drojdie uscata
  • -1 galbenus de ou pentru uns covrigii
  • Pentru uns aluatul:
  • -50 g unt
  • -1 lingura zahar pudra
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingura miere
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Pentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ea isi va face treaba. La finalul programului vom avea un aluat crescut, matasos, nelipicios si care se lucreaza foarte usor.  Se intinde aluatul intr-o foaie dteptunghiulara, se unge jumatate din aluat cu untul amestecat cu zaharul pudra si se acopera partea de aluat uns cu cealalta parte de aluat (ca si cum am inchide o carte). din aluat se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, apoi fiecare fasie se taie in doua pe lungime, avand grija sa pastram un capat unit. Cele doua fasii obtinute se impletesc si se da forma unui covrig.  Mie mi-au iesit 6 covrigi, ar fi trebuit sa iasa 7 dar, pentru ca nu mi-ar fi incaput in tava, ultimul l-am lasat mai mare si dupa coacere a devenit gigantic. :P Covrigii se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se coc pana devin aurii.  Pentru sirop, se incalzeste apa, se adauga mierea apoi se amesteca pana se dizolva mierea. Siropul obtinut se toarna in tava peste covrigii fierbinti. Se lasa covrigii sa se raceasca, apoi se savureaza langa o cafea buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

06.01.2017, 16:28

eu am ratat reteta asta
cat de bine ti-au iesit

kytz 1

06.01.2017, 23:11

Nu refuz!

Criss 1

07.01.2017, 14:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi