Cozonac

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 3274 vizualizari

 

N-am introducere,dar imi iese...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.faina
  • 600 ml lapte
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 g margarina rama
  • 300 ml ulei
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura se folosesc albusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g cacao
  • 400 g nuca macinata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte, galbenusurile cu sarea si aromele. Apoi se adauga smantana, margarina si se framanta, adaugandu-se uleiul. Se framanata cca 1/2 de ora foarte bine. Se lasa la crescut 1 ora.

Se imparte in patru. Fiecare foaie se imparte in doua se intinde si se umple cu amestecul de albusuri batute cu zahar, amestecate cu cacao si nuca. Se impletesc cele doua foi dupa ce au fost facute sul, se pune in tava bine unsa sau cu foaie de copt, se ung cu galbenus de ou, se presara zahar si se mai lasa la crescut cca 15 minute. Se da la cuptor (aici e beleaua,ca nu cronometrez niciodata cat stau la cuptor,sa ma credeti ca nu prea sunt obisnuita sa fac dupa reguli).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri spritate