Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker

de Irinukaaa in Dulciuri, 11 Noi 2014 | 4617 vizualizari

 

Delicios! Atat pot spune despre el!

 

INGREDIENTE

  • 450 ml lapte
  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • coaja de la o lime
  • 30 g drojdie proaspata
  • stafide, fulgi de migdale, ciocolata, nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker:

Incalzim putin lapte si il adaugam peste drojdie, pregatind astfel maiaua. Se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut.

Restul de lapte il punem si pe el pe foc incalzindu-l, fara a-l fierbe, in care adaugam zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom  si coaja de lime spalata bine.

Pregatim faina, punand-o intr-un castron peste care adaugam amestecul de laptesi amestecam. Adaugam 4 oua batute bine, drojdia si untul topit (70g din el).

Dupa omogenizare, il lasam la crescut aproximativ 30 minute intr-un loc lipsit de curenti.

Intindem aluatul in care punem restul de unt taiat feliute subtiri. Se ruleaza si se mai lasa 5 minute.

Se intinde din nou, se formeaza bulgarasi in care introducem fulgi de migdale cu ciocolata, stafide cu nuca macinata, rahat cu nuca si stafide.

Ungem oala cu unt/ulei, se aseaza in oala si se dau cu amestecul format de un galbenus de ou si putin lapte.

Selectam programul Bake al multicookerului, timpul: 40 minute, temperatura: 150 grade. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri spritate, cu ciocolata