Cozonac cu ciocolata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 3122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de portocale
  • zeama de portocala
  • Umplutura
  • nutella
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata:

Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala.

Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, ramantam o coca nelipicioasa si elastica (la final eu am framantat coca cu 100 ml ulei 10 minute). Acoperim si lasam la crescut 1 ora.

Dupa care impartim coca in 2 si intindem cate o foaie dreptunghiulara si o ungem cu nutella(la temperatura camerei), o rulam cat mai strans si repetam si cu a 2 bucata.

Impletim amandoua suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam 30 minute la dospit.

Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul vanilat si dam la cuptor pana se rumeste frumos la foc mic spre mediu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza