Cozonac cu fructe uscate

de adela1981 in Dulciuri, 18 Apr 2012 | 3649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 50 gr prune uscate
  • 50 gr merisoare
  • 2 linguri esenta de rom
  • 750 gr faina tip 000
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns tava si cozonacul
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate:

Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom.

Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o lingurita de zahar, apoi turnam laptele caldut. Framantam o maia si lasam la dospit 10-15 min la loc caldut. Adaugam la maia restul de zahar, untul moale, ouale, un praf de sare si coaja rasa de lamaie si framantam  un aluat pana ce se dezlipeste de pe peretii vasului. Se lasa la dospit 30-40 minute.

Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina si se mai framanta, apoi se intinde si se presara fructele uscate. Daca doriti, se pot adauga fructele , in momentul cand framantati pe masa de lucru, eu am intins. Se unge cu unt o tava de chec  de 30 cm  , se pune cozonacul, se unge cu untul moale si se mai lasa 10 min la dospit, apoi se coace in cuptorul incalzit cca 50-60 min.    

TIPS-URI

1

Folositi oua de casa daca doriti sa iasa un cozonac galben, culoarea cozonacului a fost din prima imagine, cu greu am putut face cateva poze reusite, avand in vedere ca era innorat afara si ploua cu galeata :), am avut o lumina proasta. :)

2

Pentru un cozonac reusit, sa aveti pregatite toate ingredientele, cel putin cu 3-4 ore inainte, sa fie toate ingredientele la temperatura camerei, sau de preferat cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac